Josje van den Heuvel

Psychotherapeut

Josje van den Heuvel

Drs. Josje van den Heuvel studeerde neuropsychologie aan de Universiteit Leiden en volgde de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog. Daarnaast heeft zij diverse opleidingen gevolgd, zoals schematherapie en EMDR. Zij heeft veel ervaring in het geven van groepen en individuele therapieën en maakt veelal gebruik van cognitieve gedragstherapie en psychotherapie om zo tot het meest optimale resultaat te komen. Naast haar werk bij Faas Psychologie werkt Josje drie dagen per week als GZ-psycholoog bij een grote zorginstelling in Den Haag. Zij volgt daar momenteel de opleiding tot psychotherapeut.

Josje heeft een warme en betrokken houding. Zij vindt het belangrijk dat een cliënt zich begrepen voelt en sluit daarom zo goed mogelijk aan bij de beleving van de cliënt. Dat is het vertrekpunt van de behandeling en vanuit daar zal zij samen met de cliënt de strategie bepalen, waarbij gelet wordt op zowel de slagingskans als wat bij de cliënt past.

Als persoon staat Josje optimistisch in het leven. Het is bewezen dat mensen aan het eind van hun leven vaker spijt hebben van de dingen die ze niet hebben gedaan, dan de dingen die ze wel hebben gedaan. Deze kennis inspireert haar om het leven zoveel mogelijk in het hier en nu te leven en te volgen wat goed voelt en natuurlijk ook mogelijk is.

Zij is getrouwd en heeft drie kinderen. Haar vrije tijd besteed ze aan haar gezin, sociale leven en sporten. 

U kunt bij Josje terecht voor de verschillende behandelvormen:

  • Cognitieve gedrags therapie (CGT),
  • EMDR,
  • Comet (therapie op gebied van negatief zelfbeeld),
  • Schematherapie,
  • Relatietherapie,

De gesprekken kunnen ook plaatsvinden in het Engels. 

Josje is beschikbaar voor het maken van een afspraak op woensdag en donderdag.

Nummer BIG-registratie 99915934516
AGB-code 94-013226