Vacature - Psychiater

04/10/2021

Voor onze nieuwe praktijk in Voorburg zijn we op zoek naar een psychiater

Professionals in de GGZ staan vaak enorm onder druk. Helaas komt het dan ook steeds vaker voor dat door een hoge werkdruk, personeelstekort en verlies van autonomie het vak niet meer kan worden uitgevoerd zoals men dat voor ogen had. Bij Faas Psychologie doen we het anders. Wij staan voor een exclusieve zorgbeleving voor onze patiënten. Onze visie is dat we dat alleen kunnen bereiken door het bieden van een perfecte werkplek waarin onze collega’s optimaal gefaciliteerd worden om het vak, waar ze zoveel passie voor hebben, uit te kunnen oefenen.

Ben je werkzaam als psychiater en klinkt dit voor jou als muziek in de oren? Dan komen we heel graag met jou in contact.

Nieuwe vestiging in Voorburg

In verband met de opening van een nieuwe vestiging zijn we op zoek naar een psychiater die ons komt versterken. Het betreft een functie waarbij we de voorkeur geven aan minimaal 24 uur per week, maar 16 uur per week is bespreekbaar. De praktijk bevindt zich in Voorburg aan de Herenstraat 2, direct gelegen aan het voormalige landgoed Vreugd en Rust.

Functiebeschrijving

Als psychiater bij Faas Psychologie behandel je mensen met psychische stoornissen. Je gaat op zoek naar de oorzaak van de mentale problemen van patiënten en stelt vervolgens samen met de patiënt een behandelplan op. Dit behandelplan bestaat uit meerdere gesprekken met de patiënt en ook de omgeving wordt in de behandeling betrokken. Daarnaast kunnen medicijnen worden voorgeschreven. De problemen die een psychiater behandelt zijn vaak ernstig van aard. De patiënten die psychiatrische hulp krijgen, zijn vaak langer onder behandeling.

De psychiater is er voor de behandeling van vrijwel alle psychische stoornissen die bij Faas Psychologie worden behandeld. Patiënten worden behandeld vanuit een medische benadering. Door middel van therapie en medicatie probeert de psychiater het leven van de patiënt en zijn omgeving te vergemakkelijken en de symptomen van de aandoening te bestrijden. Je hebt een positie waarbij je inhoudelijk sturing geeft aan het team.

 De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Het diagnosticeren van de patiënt door middel van gesprekken, gedragsobservaties, lichamelijk onderzoek en laboratoriumonderzoek
 • Het verrichten van intakegesprekken, gevolgd door het opstellen van een behandelplan (inclusief eventuele farmacotherapie)
 • De uitvoering van farmacotherapie
 • Het verrichten van psychiatrisch onderzoek
 • Het zien van patiënten in het kader van het regiebehandelaarschap (en daaruit voortvloeiend het aansturen van de uitvoerend behandelaren)
 • Het bijwonen van het multidisciplinair overleg
 • Het bijhouden van ontwikkelingen in het vak door middel van literatuurstudie, trainingen en het bijwonen van congressen en symposia
 • Het meedenken over het beleid en zowel inhoudelijk als organisatorisch adviseren van de directie
 • Het geven van bijscholing (zowel intern als extern)

 

“Voor mij betekent werken bij Faas Psychologie een combinatie van de voordelen van een eigen praktijk en werken bij een instelling. Ik kan veel verschillende aspecten van het vak uitoefen zoals psychotherapie, farmacotherapie en diagnostiek. En, samenwerken met deskundige collega’s.” Elsbeth Huussen – psychiater bij Faas Psychologie

 

Over Faas Psychologie

Faas Psychologie bestaat inmiddels ruim tien jaar en is uitgegroeid tot een dynamische praktijk. We staan voor een exclusieve zorgbeleving en geloven dat we dit kunnen bereiken door het bieden van een prettige werkplek. Het team van professionals bestaat uit klinisch psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, GZ-psychologen, basis psychologen en een huisarts. We zijn gevestigd op het landgoed Ter Wadding te Voorschoten en openen per 01-04-2022 een prachtige nieuwe vestiging in het rijksmonument aan de Herenstraat 2 te Voorburg.

Functie-eisen

We zoeken een energieke collega die verantwoordelijkheden naar zich toetrekt én zich onderscheidt in communicatie, professionaliteit en klantgerichtheid.

 • Je hebt een BIG-registratie als psychiater
 • Je bent in staat om je kennis en vaardigheden over te dragen
 • Je hebt een klantgerichte en dienstverlenende instelling
 • Je bent een energieke ‘teamplayer’ met een hands-on mentaliteit

Wat we bieden

 • Een aanstelling voor onbepaalde tijd
 • Salariëring vindt plaats volgens de FWG-salarisstructuur
 • De functie is ingeschaald in de medisch specialisten schaal
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de CAO-GGZ
 • Een heerlijke werkplek in het Centrum van Voorburg
 • Uitstekende parkeergelegenheid en bereikbaarheid met openbaar vervoer
 • Bedrijfsuitjes, sportmogelijkheden, massage, vers fruit en heerlijke koffie

Geïnteresseerd?

Als je geïnteresseerd bent in deze functie dan zien wij jouw reactie graag uiterlijk 31 oktober tegemoet en hopen we snel kennis te maken. Je kunt je sollicitatie sturen naar info@faaspsychologie.nl. Voor aanvullende informatie over de functie kan je contact opnemen via telefoonnummer 071-5426143.


Laatste berichten

2021  
2020  
2019  
2018  
2017  
2016  
2015  
2014  
2013  
2012  
2011  
2010