Nieuwe groepen

05/06/2018

In juni en september zullen er in de avonduren twee nieuwe groepen van start gaan. Het betreft een groep verbeter je zelfbeeld en een groep verbeter je slaap. Meld je snel aan nu er nog plek is!

Veel mensen kampen met een laag zelfbeeld en/of slapeloosheid. Vanaf nu biedt Faas Psychologie speciale groepen aan die deze problemen gericht aanpakt. 

Groep 1, Zelfbeeld (Verbeter je zelfbeeld)
1 individuele sessie + 7 groepssessies
 
In deze cursus zal er op een praktische manier een positiever zelfbeeld worden ontwikkeld. Dit gebeurd in zeven stappen. Allereerst wordt het negatieve zelfbeeld vastgesteld en een tegengesteld positief beeld bepaald. Vervolgens worden je positieve eigenschappen onder een schijnwerper gezet. Dan worden deze positieve eigenschappen versterkt door imaginatie en zelfspraak. Later wordt hier ook nog lichaamshouding, gezichtsuitdrukking en muziek aan toegevoegd. Als laatste leer je hoe je om kunt gaan en hoe je je immuun kunt maken voor je negatieve zelfbeeld.
 
Groep 2, Slapeloosheid (Verbeter je slaap)
1 individuele sessie + 8 groepssessies (6 + 2 follow-up)
 
Wanneer je slecht slaapt kan dit een negatieve invloed hebben op je kwaliteit van leven en je productiviteit. Bovendien heb je meer kans op het krijgen van een depressie. In deze cursus leer je in 8 sessies hoe je je slaap kunt verbeteren. Allereerst krijg je informatie over slapeloosheid en slaapadviezen. Vervolgens leer je op een praktische wijze hoe je je bed weer met slaap kunt verbinden en hoe je efficiënte pauzes kunt inlassen in je dag. Ook wordt er in gegaan op het je om kunt gaan met piekergedachten die je wakker houden. Natuurlijk is er ook aandacht voor ontspanning.


Indien je al in behandeling bent bij Faas Psychologie, dan kunt met je met jouw behandelaar nagaan of deze cursus een passende aanvulling op de behandeling is. Indien je nog niet in behandeling bent bij Faas Psychologie, dan kun je tijdens het intakegesprek de indicatie voor deelname aan de cursus bespreken. Uiteraard kunt je ook als zelfbetaler deelnemen aan deze cursus. 


Laatste berichten

2021  
2020  
2019  
2018  
2017  
2016  
2015  
2014  
2013  
2012  
2011  
2010