Meld je nu aan voor onze mindfulnesstraining!

21/06/2018 Meld je nu aan voor onze mindfulnesstraining!

Vanaf 11 september zal er een mindfulnesstraining van start gaan bij Faas Psychologie. Er is plaats voor maximaal 15 personen, dus wees er snel bij!

MBCT is groepstherapie waarin een combinatie van CGT en Mindfulness centraal staat. De therapie is een aanvulling op de individuele cognitieve gedragstherapie voor cliënten die min of meer in een herstellende fase zitten. Het is geen praatgroep, er wordt vooral geoefend. Het vraagt van cliënten thuis dagelijks tijd vrij te maken om verder te oefenen. 

De focus ligt er op cliënten te helpen een andere relatie aan te gaan met hun gedachten en zich los te maken van de zichzelf in stand houdende mentale gewoonte. Bij MBCT gebeurt dit enerzijds via de CGT weg waarin cliënten (voortbordurend op individuele behandeling) hun gedachten als gedachten beschouwen. Anderzijds helpt mindfulnessmeditatie de aandacht te verleggen van gepieker naar waarnemen en van doen naar zijn. Mindfulness staat voor 'aandacht hebben voor dat wat er is', op een doelbewuste manier, in het nu en zonder oordelen. Meditatie is hiermee geen ontspanningsoefening maar een oefening in gerichte aandacht. Meditatie vergroot tevens de bewustwording van gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwording, waardoor cliënten hun eigen signalen van depressie sneller kunnen herkennen en er op een bewuste manier mee om kunnen gaan. 

De training wordt vergoed in het behandeltraject van SGGZ cliënten (voor BGGZ kan de cliënt zelf bij de verzekeraar nagaan of het buiten het product om vergoed kan worden met een aanvullende verzekering, of zelf betalen - €495,00).

De training zal van start gaan op dinsdagavond 11 september en worden gegeven door Ylse Hoogendoorn en Sabine Geeraets. Deze groepstherapie zal bestaan uit 1 groepsintake en 8 sessies. De groep duurt van 18:30 tot 21:00.

U kunt zich aanmelden door telefonisch of per email contact op te nemen met het secretariaat of door u meteen aan te melden via deze website. Ga hiervoor naar online diensten.

 

 

 

Photo by THE ZEN DIARY - David Gabriel Fischer on Foter.com / CC BY-NC-ND


Laatste berichten

2022  
2021  
2020  
2019  
2018  
2017  
2016  
2015  
2014  
2013  
2012  
2011  
2010