ISO 9001 Certificering

15/01/2013

We zijn zo trots, ISO 9001 certificering staat voor de deur. REOS heeft ons hier zeer prettig bij begeleid.

Interview met Ariane Faas in de nieuwsbrief van REOS:

Certificering staat voor de deur!
Faas Psychologie bestaat nu bijna twee jaar en verwacht mei 2013 gecertificeerd te zijn. Praktijkhouder en klinisch psycholoog Ariane Faas heeft hier hard aan gewerkt onder begeleiding van Judith Ruijs en Gert-Jan Smit van Reos en Birgit Schoenmakers van Over Kwaliteit.
“In maart heb ik contact gezocht met Reos om mij te helpen bij het certificeringtraject en in juli zijn we daadwerkelijk van start gegaan.”, vertelt Ariane, “In mijn branche is het nog geen must om gecertificeerd te zijn, maar ik vind het zelf prettig om alle bedrijfsprocessen in kaart te brengen, omdat het je dwingt om overal over na te denken en om alles goed te organiseren.”
 
Gedragsverandering
Faas Psychologie is een unieke praktijk die zich gespecialiseerd heeft in dieet-psychologie. Zij begeleiden mensen bij het afvallen en op gewicht blijven door middel van cognitieve gedragstherapie. “Het is geen dieetclubje. Het gaat om het veranderen van gedachten en het aanleren van ander gedrag. Mijn cliënten komen via de huisarts of via-via,” aldus Ariane. Zij heeft plannen om in 2013 een tweede vestiging te openen in Wassenaar of Den Haag. “Het loopt heel goed omdat het ook echt werkt en omdat wij een prettige zorgbeleving aanbieden”, legt Ariane uit.
 
Een 9
Ariane heeft gekozen voor de ISO 9001 normen omdat de HKZ-normen eerstelijnspsychologie verouderd zijn. Haar kwaliteitshandboek is klaar en alle bedrijfsmatige processen zijn beschreven. “Dit geeft veel rust omdat ik overal over nagedacht heb en niet constant het idee heb dat ik nog van alles moet en vooral ook dat ik dingen vergeet. Het is een verbetering voor de kwaliteit van zorg die de cliënten ten goede zal komen en dat is natuurlijk uiteindelijk waar het om gaat.” Het doel van Ariane is nu de cliënttevredenheid van een 8,2 naar een 8,5 en vervolgens een 9 te krijgen.
 
Tijd en geld besparen
Begin 2013 vindt een interne audit plaats en dan hoopt Ariane in mei door een externe certificerende instantie gecertificeerd te worden. “Ik zie het opzetten van een kwaliteitssysteem als een investering om mijn praktijk goed op orde te hebben en op gestructureerde en overzichtelijke wijze rekening te houden met alle wet- en regelgeving. Ik ben van mening dat het uiteindelijk vooral tijd en dus ook geld zal besparen als je alle processen zo efficiënt mogelijk hebt weten te organiseren. Nu mijn praktijk uitgebreid wordt met 2 nieuwe medewerkers helpt het om het kwaliteitshandboek waar alles in staat te kunnen overhandigen.
Ariane is positief over de samenwerking met Reos en Over Kwaliteit. “Het was heel prettig om met anderen kritisch de processen te bekijken en deze in kaart te brengen.”

Klik hier voor de website van REOS.


Laatste berichten

2022  
2021  
2020  
2019  
2018  
2017  
2016  
2015  
2014  
2013  
2012  
2011  
2010