In 2016 zelf uw psycholoog kiezen?

16/12/2015

Leest u hier op welke wijze u ervoor kunt zorgen dat u ook in 2016 verzekerd bent van goede psychologische zorg.


In 2016 zelf uw psycholoog kiezen?
Er zijn twee soorten verzekeringen, naturaverzekeringen en restitutieverzekeringen.
Een naturaverzekering geeft u recht op zorg. Welke zorgverleners deze zorg leveren wordt bepaald door de zorgverzekeraar. De rekening van uw behandeling gaat in dit geval rechtstreeks van uw behandelaar naar uw zorgverzekeraar. Als u een andere zorgverlener zou willen kan dat, maar dan wordt slechts een deel van de kosten vergoed (60-75%). Een vorm van naturaverzekering is de budgetpolis. Hierbij kunt u slechts terecht bij een heel beperkt aantal zorgverleners.
Een restitutieverzekering geeft u recht op vergoeding van de zorg. U bepaalt in dit geval zelf naar welke zorgverlener u gaat zonder dat dit invloed heeft op de hoogte van de vergoeding. Vaak is het zo dat u de rekening in dit geval zelf voorschiet, maar dat u later de kosten terug krijgt van de zorgverzekeraar. Restitutieverzekeringen zorgen dus voor meer vrijheid, maar zijn over het algemeen wel iets duurder.
Als laatste is het belangrijk dat u bij het sluiten van een verzekering altijd de voorwaarden goed doorleest. Controleer bij een restitutieverzekering welke zorg vergoed wordt, en in het geval van een naturaverzekering of de verzekeraar een contract heeft met uw psycholoog.

Faas Psychologie heeft voor 2016 contracten gesloten met alle verzekeraars, let wel op de volgende beperkingen:
-CZ en aanverwante labels (CZ  + OWM Centrale Zorgverzekeraars groep Zorgverzekeraar UA + Delta Lloyd Zorgverzekering N.V +  OHRA Zorgverzekeringen N.V. + OHRA Ziektekostenverzekeringen NV ) vergoeden maximaal één prestatie per diagnosegroep, met een maximum van twee prestaties per kalenderjaar.
-Bent u verzekerd bij DSW of aanverwante labels  (DSW Zorgverzekeraar UA + Stad Holland Zorgverzekeraar UA + InTwente Zorgverzekeraar) dan kunt u alleen terecht bij Ariane Faas, Marit Veen en Judith van Gils.
-Indien u bij Menzis of aanverwante labels bent verzekerd (Menzis, AnderZorg, Azivo), is het mogelijk dat u in de loop van 2016 niet meer bij ons terecht kunt aangezien zij een zeer beperkt budget beschikbaar hebben gesteld.


Laatste berichten

2021  
2020  
2019  
2018  
2017  
2016  
2015  
2014  
2013  
2012  
2011  
2010