Yvonne, 55 jaar, Senior HR Adviseur


17/02/2014

Ik eet nu nog steeds anders en schaam me niet meer als ik een keer uit de bocht vlieg.

Yvonne

Mijn naam is Yvonne, ik ben 55 jaar en moeder van een tweeling van bijna 21. Ik ben al sinds mijn jonge jeugd te zwaar. Als je het hebt over een jojo-effect: ik ben het levende voorbeeld! Maar al te vaak ben ik vol goede moed begonnen aan diëten. Soms ging het ook best lang goed, dan viel ik zomaar weer vijftien tot twintig kilo af. Maar binnen de periode van twee jaar was ik weer terug bij af. Heel frustrerend! In mijn kledingkast hangen vier confectiematen, van maat 38 tot en met maat 44.

Bij mijn werkgever, waar ik HR adviseur ben, heeft men een actief beleid op vitaliteit. In het vitaliteitsprogramma van 2013 werd een gewichtsbeheersingsprogramma van Faas Psychologie aangeboden. Ik heb mij daarvoor opgegeven. Mijn kennismaking met Ariane Faas was zeer prettig, een open gesprek waarin alles bespreekbaar was. Zij wist mij ervan te overtuigen dat een dieet houden geen oplossing is, maar dat het gaat om een andere manier van tegen eten en drinken aankijken.

Van oktober 2013 tot en met december 2013 ben ik twaalf weken lang met Ariane in gesprek geweest over anders denken en anders omgaan met voeding. Een leerzame periode, waarin het heel erg leuk was om te oefenen met anders eten. Langzamer, bewuster, niet vol schaamte wanneer je eens een keer uit de bocht vloog, maar met aandacht voor het stukje genieten dat je daarbij had ervaren.

Ik eet nu nog steeds anders. Het is erg leuk om ermee te spelen, te leren hoeveel calorieën (en soms hoe weinig!) er in bepaalde voeding zit en te genieten van de momenten dat je ervoor kiest om eens lekker `los` te gaan (en daarna je beheersing weer te vinden…)

Met heel veel plezier heb ik het programma gevolgd en ik denk later dit jaar nog weer eens in de `herhaling` te gaan om fris tegen de zaken aan te blijven kijken. En ik kan iedereen met hardnekkig overgewicht aanraden om Ariane in te schakelen bij de definitieve oplossing daarvan!

Photo credit: RCB via Foter.com/ CC BY-NC-SA


Ervaringen