Wilma, 60 jaar jaar


12/12/2016

Ik heb echt een ander leven: MIJN leven!

Wilma

Via mijn huisarts ben ik gelukkig bij Faas Psychologie terecht gekomen.

Hier zijn de puntjes op de i gezet en ben ik nu IK. Zoals ik ben en zeker mag zijn. Voor ik bij Faas kwam was ik in een heel proces gekomen waar ik zelf niet helemaal uit kon komen. Dit is mijn verhaal:

Eind april 2014 is het begonnen. Ik begin aan een zoveelste nieuwe poging om mijn gewicht naar beneden te krijgen. Ik ben naar de Weight Watchers gegaan. Het is nu eind november 2016 en ik ben inderdaad 58 kilo af gevallen. Het is gelukt!!!! Maar niet zonder slag of stoot. Een jaar geleden had ik mijn streefgewicht bereikt, ondertussen was ik bij de huisartsenpraktijkondersteunster ook in gesprek over het gewicht en afvallen. We hadden een minimum gewicht bedacht en ik verlegde mijn grens steeds stiekem een beetje verder naar beneden. En toen heeft zij me naar Faas Psychologie gestuurd. Half maart 2016 maakte ik kennis met Marit Veen.

Bij haar heb ik geleerd mijn eten te plannen en zie dat als het een keer niet goed gaat ik dat dan weer op kan pakken.  Te reflecteren; van wat gebeurt er, wat voel ik , en hoe reageer ik.

Soms denk ik : ik MOET eten, ik word niet goed hoor, straks val ik om……… en als we het daar dan over hebben weet Marit me te overtuigen dat dat echt niet zal gebeuren.  En als ik dat dan test dan heeft ze helemaal gelijk.

Ze gelooft in mij. Ik heb alles met haar kunnen bespreken. Tuurlijk ze heeft geen glazen bol, ze geeft me handvatten en opdrachten waar ik mee aan de slag ben gegaan. Hard werken maar met veel voldoening. Ik heb een nieuwe start gekregen. Tuurlijk doordat ik zelf de 1e stap heb gezet maar zonder mijn praktijkondersteuner en Marit had ik dit niet zo kunnen volbrengen.

De sessies waren ondanks dat je jezelf zo geeft toch ontspannen. Er was veel rust en vertrouwen.

Ik geloof weer in mezelf, het was een heel traject, met ups en downs maar wat ben ik blij dat ik het heb gedaan. Ik en een ieder die dit leest: je bent het waard om weer fijn in het leven te staan. Dat is niet alleen je gewicht dat is ook je IK gevoel. Maar dat heb ik nou als zo ontzettend fijn ervaren dat het in de therapie niet alleen over eten ging. Het ging ook over MIJ.

En daarom is mijn puzzel nu gelegd. En dat komt echt door Faas Psychologie.

 

Photo credit: MICHAEL STERN via Foter.com/ CC BY-NC-SA


Ervaringen