Vera, 23 jaar jaar, Student


14/03/2019

Ik heb geleerd hoe ik kan opmerken, stil kan staan en laten zijn.

Vera

Mijn naam is Vera en ik ben 23 jaar. Ik woon in Leiden in een studentenhuis, doe een master in de Psychologie en werk hiernaast in een koffiezaak. Ik ben bij Faas Psychologie terecht gekomen via de huisarts en de POH-GGZ. De website sprak mij aan en er was een goede fit, aangezien mijn eerste hulpvraag betrekking had op diëten. Zo heb ik eerst de dieet-psychologie afgemaakt en ben daarna aan de mindfulness groep begonnen.

 

In het begin vond ik het spannend om aan een groep deel te nemen, maar na de kennismaking was dit oké. Het was fijn om de herkenbare ervaringen van anderen te horen. Ik vond het een ontspannen sfeer en prettig in de behandelkamer, zittende op een matje. Ik heb geleerd hoe ik kan opmerken, stil kan staan en kan toelaten als ik gespannen ben of druk in mijn hoofd. Dit leerde ik mede door de oefening van 3 minuten ademruimte, wat ik heel fijn vond en nog steeds gebruik. Door de oefening van het bijhouden van positieve en negatieve gebeurtenissen heb ik geleerd hoe ik dit er kan laten zijn.
Ik vond het prettig om in de groep ervaringen te delen. Ik had voorheen moeite met meditaties en heb hierover geleerd. Deze meditatie vond ik heel fijn, hierin werden we begeleid en was er meer contact. De sessies duurden 2,5 uur, waardoor er goed aandacht aan gegeven werd.


Ervaringen