Rianne, 26 jaar, Jeugdhulpverlener


15/05/2013

Ik verzon vaak smoesjes om iets te kunnen eten en heb geleerd om die gedachten om te zetten.

Rianne

Ik ben Rianne, 26 jaar en jeugdhulpverlener in Den Haag. Ik ben in aanraking gekomen met Faas Psychologie door op google te zoeken naar een manier om af te vallen zonder dieet. Dit omdat ik al zoveel verschillende diëten had geprobeerd en ik er daardoor niet meer in geloofde, omdat ik telkens na een aantal kilo’s te zijn afgevallen ik weer verviel in mijn oude eetpatroon en dus weer snel een paar kilo’s zwaarder was. 
Ik kreeg de indruk dat vooral mijn gedachten de boosdoener was van het niet kunnen volhouden van een dieet. Omdat ik een leven wilde zonder eetbuien en meer controle over mijn kilo’s en lijf heb ik een brochure aangevraagd bij Faas Psychologie. Nog de zelfde week had ik hem in huis en al snel zat ik bij het intakegesprek. Hierin wordt in kaart gebracht wat je wil bereiken en waarom. Er wordt vervolgens op maat een behandelplan opgesteld waar je zelf de regie over hebt en ook actief in moet zijn. Ik heb door organisatorische redenen qua werk en sportschema gekozen voor een individueel traject.
Per sessie staat een hoofdstuk centraal van het werkboek wat je aan het begin van het traject krijgt uitgereikt. Op deze manier ben je gestructureerd en stap voor stap met je eigen doel aan de slag. Ik vond het heel leerzaam en het geeft je een goede kijk op je ‘eet’gedrag en waarom je omgaat met bepaalde dingen zoals je ze doet.  Los van met je behandelaar er over praten, schrijf je ook veel G-schema’s om inzicht te verkrijgen op je gedrag en denk je samen na aan oplossingen hoe daar mee om te gaan in het dagelijks leven.
Ik heb voornamelijk geleerd dat ik heel vaak smoesjes verzin of maak om iets te mogen en te kunnen eten. Terwijl ik daar uiteindelijk alleen mezelf mee heb. Ook heb ik geleerd wat het verschil is tussen honger en trek. Door je daar bewust van te worden weet je die gedachten ook om te zetten in iets anders dan in het oneindige gaan eten. Doordat de begeleiding heel persoonlijk is voelde het voor mij al snel heel erg vertrouwd om ook alles te vertellen waar ik tegen aanliep waardoor ze nog beter konden aansluiten bij mijn behoefte.
Ik zou iedereen die keer op keer een dieet uitprobeert om af te vallen het te combineren met de begeleiding van Faas Psychologie want het is niet eten en bewegen alleen maar vooral de gedachte wat je uiteindelijk bij je einddoel brengt!!

Photo credit: Moyan_Brenn via Foter.com / CC BY


Ervaringen