Paul, 59 jaar, Ondernemer


27/09/2013

Ik kan goed nee zeggen tegen verleidingen en stop niet meer alles domweg in mijn mond.

Paul

Mijn naam is Paul, ik ben 59 jaar en ik woon met mijn vrouw in Wassenaar. We hebben twee volwassen kinderen. Ik ben werkzaam vanaf mijn 20e  en heb nu mijn eigen bedrijf in cosmetica.
Ik kampte al een hele tijd met overgewicht en wilde er nu eens echt iets aan gaan doen, toen iemand me aanraadde om af te vallen met behulp van een dieetpsycholoog. Zo ben ik bij Faas Psychologie terecht gekomen.

Ik heb het individuele traject gevolgd omdat dit beter bij mij past. Ik word snel afgeleid en het klassikale karakter staat mij niet aan. De therapie was zeer goed en heel duidelijk. Door mijn bedrijf heb ik het heel erg druk, wat vroeger voor een gek en onregelmatig eetpatroon zorgde. Door deze training heb ik geleerd om een goede balans te vinden en zit ik na eerst vijftien kilo te zijn afgevallen nu al een jaar op hetzelfde gewicht. Dit is heel bijzonder omdat me dit nooit eerder is gelukt en ik wil met de opgedane kennis en kunde verder afvallen. Ik heb vooral geleerd om naar mijn lichaam te luisteren. Ik kan nu goed nee zeggen tegen verleidingen en stop niet meer alles domweg in mijn mond op lastige momenten. 

Als ik in het verleden op een dieet ging was ik totaal gefocust op dat dieet. Twee maanden hield ik dat vol om vervolgens weer in mijn oude patroon te glijden. Nu weet ik hoe ik dat kan voorkomen omdat ik me een gezond eetpatroon eigen heb gemaakt. Ik ben niet meer de hele tijd bewust bezig met wat ik geleerd heb, maar ik merk dat ik er onbewust wel op let. Maar als ik zin heb in een stroopwafel ben ik me er bewust van of ik het wel of  niet moet pakken, en wat ik kan doen als ik de stroopwafel niet wil nemen.

Als mensen zelf niet meer weten wat ze moeten doen om af te vallen is dit een perfecte training. Met een verwijzing van de huisarts wordt het bovendien vergoed door de verzekeraar. De psycholoog kan je wijzen op dingen waar je zelf nog niet eens over had nagedacht. Dit verandert je hele kijk op eten en zorgt ervoor dat je afvalt en op gewicht blijft.

Photo credit: foilman via Foter.com / CC BY-SA


Ervaringen