Margarita, 24 jaar jaar, Grafisch ontwerper


22/11/2016

Ik heb mijn leven terug en mijn emoties zijn stabieler.

Margarita

Ik ben Margarita, 24 jaar, en ik ben grafisch ontwerper. Ik heb altijd problemen met eten gehad. Het was een strijd, ik had geen controle. Ik kon wel afvallen, maar dit kon ik niet volhouden. Toen ik voor een maagverkleining naar het ziekenhuis ging, vertelden de psychologen daar dat ik zonder controle op mijn eetgedrag weer aan zou komen na de operatie. Naar aanleiding van dit gesprek ben ik  via internet opzoek gegaan naar een psycholoog en zo kwam ik terecht bij Faas Psychologie.

Ik kon gelijk terecht. In het begin was ik nog een beetje sceptisch. Ik geloofde niet dat ik echt geholpen kon worden. De twijfel verdween toen ik merkte dat de behandeling werkte. Het lukte mij, ik viel af! Ik ben in totaal 25 kilo afgevallen.

Ik heb geleerd mijn denkfouten te herkennen. Waar ik eerst na het eten een schuldgevoel kreeg en mij slecht voelde, herken ik nu mijn denkfouten en heb ik controle op mijn eetgedrag. Dit heb ik vooral geleerd door opdrachten en de begeleiding. Door het opschrijven en de uitleg van de begeleider kreeg ik het besef waarom ik iets deed.

Daarnaast leerde ik trucjes die mij hielpen om in vervolg niet dezelfde fouten te maken. Ik vond het prettig dat fouten op een lieve manier aangepakt werden, maar dat mijn begeleider ook streng was op de juiste momenten. Dit had ik nodig. Ook ben ik er achter gekomen mijn eetgedrag de oorzaak was van mijn sombere gevoelens.

Het volgen van een strikt schema was voor mij niet realistisch en geen structurele oplossing. Er komt altijd wel iets tussen. Ik werd hier alleen maar gestrest van, omdat ik mij er niet aan kon houden. Hierdoor hielpen mijn vorige pogingen niet op lange termijn. De behandeling van Faas Psychologie is wel een structurele verandering. Je leert er heel veel van, waaronder jezelf te beheersen, en je krijgt meer rust. Als ik eerder had geweten dat Faas Psychologie bestond, had ik geen moment getwijfeld om mij aan te melden. Ik heb mijn leven terug en mijn emoties zijn stabieler.


Ervaringen