Manouk, Leerkracht


07/01/2015

Ik heb nu een gezond eetpatroon en kan alles eten wat ik wil!

Manouk

Ik ben Manouk en heb twee jonge kinderen van vijf en tweeeneenhalf jaar. Daarnaast werk ik nog drie dagen in het onderwijs.
Ik word als leerkracht elke dag geconfronteerd met lekkere traktaties en had altijd de grootste moeite om dingen af te slaan. Ik ben van kinds af aan al een enorme snoepliefhebber geweest. Ik kwam steeds meer aan omdat ik niet meer compenseerde met mijn andere voeding. De rem was totaal verdwenen. Door het vele eten werd ik ook sneller moe. En zo ging ik vaker op de bank hangen met wat lekkers erbij. Ik was in een enorme vicieuze cirkel beland. Ik durfde niet meer naar het zwembad met mijn kinderen. Kleding kopen was niet mijn favoriete bezigheid meer. Na verschillende diëten kwam ik steeds tot de conclusie dat ik het mezelf alleen maar moeilijk maakte door alles wat ik niet mocht eten. Op aanraden van mijn huisarts ben ik in contact gekomen met Faas.

Ik heb tijdens de groepsbijeenkomsten heel veel geleerd over mijn eetgedrag en hoe ik deze onder controle moet houden.
De mensen in de groep hadden veelal dezelfde ervaringen, maar ook hun eigen methodes om controle te krijgen. Ik heb veel gehad aan de gesprekken die we met elkaar hebben gevoerd en vooral de ontspannen sfeer was prettig. Omdat ik nu gewoon alles kan eten wat ik wil, hoef ik mezelf niet te krenken door mezelf dingen te ontzeggen.
Ik heb nu een gezond eetpatroon en weet wat ik moet doen als ik een eetbui krijg.
Steeds als ik mensen om me heen zie worstelen met diëten en zich in de meest onmogelijke bochten zie wringen om onder etentjes uit te komen, heb ik de neiging een kaartje van Faas aan te reiken. Ik heb er ook veel met mijn omgeving over gesproken en ik kan alleen maar positief zijn. Zeker een aanrader als je de controle over je eetgedrag kwijt bent en elk dieet hebt geprobeerd.

Photo credit: ROSS HONG KONG via Foter.com/ CC BY-NC-SA


Ervaringen