Lisanne, 24 jaar, Student


18/10/2017

Eerder geen goede ervaring met psychologen, maar hier werd ik erg op mijn gemak gesteld.

Lisanne

Mijn naam is Lisanne, ik ben 24 jaar en ik kom uit Leiden. In het verleden heb ik op hoog niveau gesport, maar door een blessure kon ik hier niet mee doorgaan. Tegenwoordig studeer ik commerciële economie aan de hogeschool van Den Haag. Ik viel in een groot gat toen ik hoorde dat ik niet meer verder kon sporten. Ook had ik veel last van pijn. Eerst werd er gedacht dat ik een chronisch pijn syndroom had en zocht ik behandeling bij Faas Psychologie om daarmee om te leren gaan.

Uiteindelijk bleken er scheuren in het kraakbeen van mijn heupkommen te zitten en richtte de behandeling zich op de onzekerheid van de operatie en op het accepteren en het leren omgaan met de klachten.  Ik ben met Faas Psychologie in aanraking gekomen, doordat een medewerker van het Rijnland revalidatiecentrum deze praktijk had aangeraden. Ik heb uiteindelijk voor Faas Psychologie gekozen, omdat ik vond dat de website er uitnodigend uitzag. Ik heb veel baat gehad bij de behandeling. Zelfs wanneer ik geen zin had in de sessies ging ik met een fijner gevoel naar huis. Mijn behandelaar, Andrea, was erg fijn. Ze liet me uitpraten en ik voelde me door haar erg op mijn gemak gesteld. Ik had het gevoel dat ik alles kon zeggen. Ook maakte ze samenvattingen en schema’s van de vorige sessie. Dit gaf mij verheldering en het liet zien dat er moeite voor mij was gedaan. Het maken van schema’s schepte voor mij veel duidelijkheid.

Ik heb door de behandeling geleerd hoe ik dingen beter los kan laten.

Door de situatie met mijn heupen voelde ik me vaak machteloos en ik heb geleerd hoe ik deze gevoelens moet loslaten en heb ik geleerd om te accepteren dat ik dingen niet kan veranderen.  Door de behandeling zeg ik vaker wat ik denk en krop ik mijn gevoelens minder op. Normaal hield ik alles voor me, maar door de behandeling probeer ik meer voor mezelf op te komen. Ik zou Faas Psychologie zeker aan anderen aanraden. Eerder had ik geen goede ervaring met psychologen, maar hier werd ik erg op mijn gemak gesteld.

 

 

 

Photo credit: Foter.com


Ervaringen