Joyce, 36 jaar


20/01/2015

Ik heb een eind gemaakt aan de strijd en opnieuw leren genieten van eten!

Joyce

Na een jarenlang gevecht met mijn gewicht ben ik in oktober 2014 gestart met groepsbijeenkomsten bij Faas Psychologie. Ik heb voor de behandeling bij Faas altijd gedacht dat mijn probleem groot en onoverwinnelijk was. Mijn verstoorde relatie met eten was immers al op jonge leeftijd begonnen en de haat-liefde verhouding was zo prominent aanwezig.

Via twee collega’s hoorde ik over Faas Psychologie. Zij waren erg enthousiast en overtuigd! Ik zat op een punt waarop ik dacht dat een maagband mogelijk nog mijn enige optie was. Ik ben naar de huisarts gegaan en heb voor beiden een verwijzing aangevraagd. Na drie sessies bij Faas heb ik echter met volle overtuiging mijn afspraak in het ziekenhuis afgezegd!

De oefeningen tijdens de behandeling gaven mij goed inzicht in waar voor mij de pijnpunten en moeilijkheden zaten. Door veel te oefenen werd het kiezen voor ander gedrag steeds makkelijker. Ook bood de groep erkenning, herkenning en warmte omdat het een proces was wat gedeeld werd door zoveel anderen.

Wat zo anders was dan alle andere methoden die ik geprobeerd heb in het verleden, zo’n beetje alles, was dat nu de focus niet lag op lijnen en mezelf dingen ontzeggen. De focus was om opnieuw kennis te maken met eten en een gezonde relatie met eten op te bouwen. Hierdoor heb ik geleerd dat ik alles mag eten net als ieder ander! Ik moet alleen net als ieder ander wel de balans houden.

Ik heb een mooi proces doorlopen waarin ik handvatten heb mogen krijgen die me het gevoel geven dat ik de toekomst zonder angst tegemoet kan zien. De angst dat ik nog een keer aan zal komen is weg, want ik weet nu wat ik moet doen. Niet moet laten, maar moet doen! Het heeft me rust en (zelf)vertrouwen gegeven.

Ik heb al meerdere mensen in mijn omgeving doorverwezen naar Faas, omdat ik geloof dat het een einde maakt aan de strijd en het begin is om opnieuw te leren genieten!

Photo credit: Renato Leme via Foter.com/CC BY-NC-ND


Ervaringen