Ingrid, 58 jaar, Regiemedewerker


26/03/2013

Ik ben nu 7 kilo kwijt, rustiger en weet dat ik alles kan eten zonder er van aan te komen.

Ingrid

Sinds ik zo’n 25 jaar geleden gestopt ben met roken is mijn gewicht met 20 kilo toegenomen. In de loop van de tijd heb ik veel diëten gevolgd. Meestal met goed resultaat, maar ook met het gevolg dat ik daarna weer net zo hard aankwam.
Op een gegeven moment heb ik besloten nooit meer een dieet te gaan volgen. Ik was het zat om zo met mijn gewicht en met eten bezig te zijn terwijl ik er niets mee op schoot. Helaas bleef ik er in mijn hoofd wel mee bezig omdat ik me toch wel heel bewust was van het feit dat mijn gewicht niet gezond was.
Op het moment dat ik overwoog om dan toch maar weer een dieet te gaan volgen las ik in de krant een artikel over dieet-psycholoog Ariane Faas. Deze manier van aanpak sprak mij erg aan. Ik wilde erg graag mijn eetgedrag en mijn gewicht onder controle hebben.
Na de intake ben ik de groepsessies gaan volgen met goed resultaat. Mijn gewicht is inmiddels 7 kilo afgenomen en ik heb mijn eetgedrag onder controle. Ik ben nu op weg  naar een gezond gewicht en heb “rust” in mijn hoofd. Niet meer telkens dat stemmetje dat zegt “is dit wel goed voor je?”. Ik heb geleerd dat je wel een boterham met  bijvoorbeeld pindakaas kan eten zonder dat je er van aankomt.

Photo credit: doy luz, por reflejar via Foter.com / CC BY


Ervaringen