Inge, 42 jaar, Manager Financiën en Personeelszaken


26/09/2013

Ik weet nu dat ik vooral moet blijven snoepen om af te vallen!

Inge

Mijn naam is Inge. Ik ben 42 jaar, getrouwd en moeder van twee kinderen. Ik werk drie dagen per week als Manager Financiën en Personeelszaken. Toen ik een artikel in het Leidsch Dagblad las over Faas Psychologie werd mijn interesse gewekt. Ik ben op de website gaan kijken en heb me vervolgens gelijk aangemeld.

Ik had al langere tijd overgewicht. Ik heb in het verleden eigenlijk niet veel lijnpogingen gedaan. Ik besloot vaak vooral minder te gaan snoepen. Maar dit mislukte omdat ik alerlei gedachten had als “vandaag is een uitzondering” of “deze verjaardag is een speciale gebeurtenis”. Hierdoor stond ik mezelf toch toe om weer te gaan snoepen en meer te eten.. en ik weer van mezelf mocht snoepen. Nu heb ik geleerd hoe ik met deze gedachten om moet gaan.

Ik heb gekozen voor de groepstraining. Ik heb de bijeenkomsten zeer positief ervaren. Het prettige van een groep is dat iedereen er zit met hetzelfde doel en dit schept direct een band. Bovendien is het fijn om ervaringen met elkaar te kunnen vergelijken. Je krijgt bovendien meer mee, omdat de problemen van anderen vaak net anders zijn dan je eigen problemen. Dit zorgt  ervoor dat je je eigen problemen kunt aanpakken voordat je er zelf last van krijgt. Ook houden de andere mensen in de groep je scherp.

Tijdens de trainingen heb ik geleerd hoe ik om moet gaan met eten. Ik heb nu controle op mijn eten. Dit komt omdat ik heb geleerd om met mijn automatische gedachten om te gaan. Ik weet nu dat ik vooral gewoon moet blijven snoepen, ben inmiddels tien kilo afgevallen en heb veel meer energie. Ik heb ondertussen al de nodige feestjes en verleidingen meegemaakt, zonder de controle over mijn eetgedrag te verliezen. De verleidingen spelen geen rol meer. Ik kan mensen die willen afvallen absoluut aanraden om het op deze manier te doen. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik deze training heb gevolgd.

Photo credit: Mrs TeePot via Foter.com/ CC BY-NC-SA


Ervaringen