Hans, 49 jaar, Vertaler


27/10/2015

Ik heb controle op mijn eten en val nog steeds elke maand twee tot drie kilo af!

Hans

Mijn naam is Hans. Ik ben 49 jaar, getrouwd en werk als vertaler. Daarnaast verricht ik veel vrijwilligerswerk.

Op een gegeven moment stond ik bij de dokter op de weegschaal en mijn gewicht viel binnen de grenzen van obesitas. De confrontatie met het horen van alle gezondheidsrisico’s die hier bij komen kijken, deden mij beseffen dat er iets moest veranderen.  Ik sprak hierover met anderen en een vriend van mij verwees mij naar Faas Psychologie. Na het bekijken van de website zag ik veel dingen die me aanspraken, zoals het feit dat er wordt gekeken naar ieders individuele behoeften.

De individuele sessies met Marit heb ik als zeer prettig ervaren, de omgang was gebaseerd op vertrouwen in haar professionaliteit en persoonlijkheid. Ze heeft me een heleboel geleerd. Het belangrijkste dat ze me leerde is dat iedereen gezond en slank kan zijn. Ze heeft me ook doen inzien dat met mate eten beter en plezieriger is. Ook gaf ze me verschillende praktische tips waar ik veel aan heb gehad. Zo heb ik door de gesprekken ingezien dat ik bepaalde producten beter uit mijn eetpatroon kan verwijderen en dat ik veel meer kan genieten van eten en drinken. Nu geniet ik meer van één glas cassis per maand dan van een hele fles per dag. Mijn probleemdrank was en is echter vooral melk. Met Marit ben ik erachter gekomen dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om van het obsessieve melk drinken weg te blijven. Hoewel ik het lastig vind om me aan een eetschema te houden en om calorieën te tellen, ben ik me ervan bewust geworden welke soorten voedsel en welke momenten “gevaarlijk”voor me zijn. Wat ik heel fijn vind aan de behandeling, is dat er ruimte was om de behandeling te personaliseren en dat de behandeling op mijn behoeften werd afgestemd.

Ik heb absoluut veel gehad aan de behandeling bij Faas Psychologie. Ik heb controle op mijn eten en val nog steeds elke maand twee tot drie kilo af.  Ik behoor inmiddels niet meer tot de groep obesitaspatiënten in Nederland. Ik heb  handvatten aangereikt gekregen om deze lijn nu verder voort te zetten. Ik raad daarom ook iedereen aan om de behandeling van Faas Psychologie te proberen. De psychologen hebben veel kennis van zaken en weten hoe ze de problemen die je tegen komt om kunt zetten in leermomenten. Mijn psycholoog Marit heeft me zeer goed begeleid en me gemotiveerd om door te zetten als ik het even wat moeilijker vond.

Photo credit: Ennev via Foter.com/ CC BY-NC-SA


Ervaringen