Fleur, 25 jaar, Lerares


08/02/2013

Ik heb nu ook geleerd waarom ik af en toe eetbuien heb en wat ik hieraan kan doen.

Fleur

Ik heb altijd al een gevecht met mijn gewicht gehad. afvallen, aankomen en dan teleurgesteld zijn en nog meer aankomen. Ik heb dietisten geprobeerd maar ben nooit meer dan acht kilo afgevallen (met een hoop moeite). Totdat een vriendin van mij, ook een dietiste, mij wees op Faas Psychologie.
Ik ben gaan zoeken op internet en het eerste wat ik dacht was: "ach, een psycholoog heb ik toch niet nodig?" Maar aangezien het mij nooit was gelukt om zelf (genoeg) af te vallen en ook met hulp van buitenaf niet, heb ik mij aangemeld. "Niet geschoten, altijd mis" Dacht ik nog.
In het intakegesprek met Ariane moest ik kiezen of ik in een groep mee wilde draaien of 1 op 1 een behandeling wilde starten. Ik zag al die Amerikaanse TV programma's en films al voor me. Dat je jezelf moet voorstellen en erkennen dat je een probleem hebt. "Ik wil graag 1 op 1 begeleiding" was mijn antwoord. Na hier nog even over gesproken te hebben ben ik uit mijn comfort-zone gestapt en ben in een groep aan de slag gegaan. Dit is echt een geweldige keuze geweest.
Soms praat je wel eens met vriendinnen over het feit dat je te zwaar bent, maar dat haalt het bij lange na niet bij deze groep waarin iedereen hetzelfde probleem heeft. Tuurlijk, de eerste keer was ontzettend ongemakkelijk, zeker als je te vroeg bent en je met een wildvreemde een gesprek aan het voeren bent over het weer.... Maar achteraf is dit echt een geweldige keuze geweest. Je leert wat je kan doen als het moeilijk is maar bovenal leer je nadenken over waarom je iets doet. Dit heeft mij een hoop inzichten gegeven. Wat ik wel en niet moet eten, ja dat weet ik allemaal wel. Waarom ik af en toe eetbuien heb en wat ik hieraan kan doen, dat heb ik nu ook geleerd. Aan het einde van de bijeenkomsten van twaalf weken ben ik nu 12,2 kilo kwijt. Ik ben gemotiveerd om nog meer kwijt te raken en het mooiste is nog dat ik hier, ook na de bijeenkomsten, nog in begeleid word. Nu ga ik niet eens per week, maar eens per maand, daarna eens per twee maanden, enz.
Faas Psychologie is een geweldige keuze. Voor mij was de eerste stap voor een intakegesprek bij Faas Psychologie lastig, maar ik ben nog steeds ontzettend blij dat ik deze gezet heb.

Photo credit: aftab. via Foter.com / CC BY-NC


Ervaringen