Eva, 32 jaar, Jurist


23/05/2013

Ik heb geleerd om, ook tijdens mijn zwangerschap, mijn eetgedrag onder controle te krijgen.

Eva

Het was voorjaar 2012 toen ik bij mijn huisarts op een folder van Faas Psychologie stuitte. Thuis heb ik de folder doorgenomen maar ik had niet het lef om mijn huisarts om een verwijsbrief te vragen. Ik ben 32 en ik kamp sinds mijn 16e jaar met een eetprobleem. Door stress op mijn werk en in privé ben ik in 2012 tien kilo aangekomen. Er van bewust dat mijn eetbuien uit de hand liepen heb ik toch maar bij mijn huisarts aan de bel getrokken. Gelukkig werd ik zonder aarzelen naar Faas Psychologie doorverwezen. 
In het najaar van 2012 ben ik bij Faas Psychologie begonnen met de groepstaining. Dat voelde voor mij als een opluchting, als regen na jarenlange droogte. De therapie van Faas Psychologie sprak me direct aan en ik had al binnen een paar weken zichtbare resultaten. Ik viel af en had eindelijk het gevoel dat ik mijn eetgedrag onder controle kreeg.
Deze roze wolk was al snel voorbij toen ik er achter kwam dat ik zwanger was. Dat ging gepaard met tegenstrijdige gevoelens. Van kinds af aan wilde ik moeder worden maar mijn therapie bij Faas Psychologie leek nu bij voorbaat 'mislukt': ik vond het moeilijk te accepteren dat ik niet meer kon focussen op het afvallen. Ook vond ik het bezwaarlijk dat mijn gewicht aan het begin van mijn zwangerschap niet ideaal was. Gelukkig kwam Ariane direct met een passende oplossing. Vanzelfsprekend zal ik gedurende mijn zwangerschap niet afvallen maar ik kan er wel voor zorgen dat ik niet méér aankom dan wat tijdens een zwangerschap gewenst of normaal is. Het duurde even voordat ik kon accepteren dat ik tijdens mijn zwangerschap zou gaan aankomen, naast die extra 10 kilo’s die ik aan het begin van de therapie al had. Na een extra privé sessie met Ariane Faas is het mij gelukt hiermee in het reine te komen.
Ik ben super blij met mijn stap om bij Faas Psychologie in therapie te gaan. Tijdens de sessies wordt je aangeleerd hoe je je slechte gewoontes die tot eetbuien leiden kunt afleren, hoe bepaalde dwingende gedachtes je van je doel - afvallen -  kunnen afhouden en dat je uiteindelijk altijd zelf de keuze hebt over hoeveel eten je tot je neemt. Ik raad iedereen die niet op een gezonde manier met voedsel omgaat Faas Psychologie van harte aan, ook vrouwen met een kinderwens.

Photo credit: jasoncoreyphoto via Foter.com / CC BYErvaringen