Emma, 46 jaar, Zelfstandig ondernemer


10/10/2016

Na 30 jaar ben ik gestopt met calorieën tellen en ik merk dat ik niet aankom!

Emma

Ik ben 46 jaar, getrouwd, moeder van 3 kinderen en fulltime werkend als zelfstandige ondernemer.

Al sinds het overlijden van mijn moeder toen ik 16 was, en de verwarrende periode die daar op volgde, heb ik een eetstoornis. Ik ben op mijn 17e behandeld voor boulimia.

Ik ben niet dun en ik ben niet dik maar mijn relatie tot voeding is altijd een issue gebleven. In perioden van grote stress had ik last van eetbuien, maar ik wist mijn gewicht redelijk stabiel te houden door veel te sporten en dagelijks kcalorieen te tellen. In perioden van geluk had ik geen eetbuien en was ik erg slank.

Twee jaar geleden raakte ik, door een enorm traumatische ervaring, volledig de controle kwijt. Ik durfde niet meer te sporten, wilde het liefst elke sociale bijeenkomst waar gegeten werd vermijden, en kreeg enorme eetbuien. Ik kwam snel vijf kilo aan, was op mijn zwaarst en kwam er zelf niet meer uit. Op de website van Faas las ik de ervaringen van anderen en ik besloot dat ik nu actie moest ondernemen.

Ik heb de behandeling individueel gevolgd. Tijdens deze sessies kwam ik achter de oorzaak van mijn eetbuien. Ik werd door de oefeningen bewust van de gedachten die ik had bij eten, en hoe ik deze kon herkennen als niet realistisch of onwaar.

Na een jaar kan ik zeggen dat ik mijn plezier in sporten helemaal terug heb, en ik weer geniet van gezellig uit eten met vrienden. Na 30 jaar ben ik gestopt met calorieën tellen en merk dat ik helemaal niet aankom. Wat een vrij gevoel dat geeft! Mijn doel tijdens dit jaar heb ik helemaal behaald. De komende tijd ga ik van start om 5 kg af te vallen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik dit kan met de kennis die ik nu heb.

Deze naam is in verband met privacy gefingeerd.

Photo credit: DavidCampbell_ via Foter.com / CC BY-NC


Ervaringen